Over ons

01 april 1980:
Oprichting ’t Kippenhof door Etienne Dekens en Marie-Louise (Wiske in de volksmond) Notaerts. Zij hadden op dat ogenblik een bedrijf met enkel legkippen en hun taak bestond vooral uit het sorteren van eieren en het commercialiseren ervan (bij bakkers en beenhouwers).

1982:
Start Boerenmarkt Gaasbeek met enkel de verkoop van eieren. Gedurende de daaropvolgende jaren werd er verkocht op verschillende markten.

1983-1984:
Bouw van het slachthuis + mestkuikenstal. De kippen en hanen werden gekweekt, geslacht en verkocht.

1984:
Vanaf 1984 werd er op de markten ook geslachte kippen verkocht. De ideologie van Etienne en Wiske was de kippen van de producent zo snel mogelijk naar de consument te brengen. Op de boerderij werden er levende kippen verkocht aan klanten, die deze dan na een tijdje konden laten slachten in het kleine slachthuis. Het slachten van kippen van particulieren gebeurde elke donderdagvoormiddag.

1986:
Lancering kip aan ’t spit op de boerenmarkt te Dilbeek met direct een groot succes.

2001-2002:
Dit waren triestige jaren. Wiske werd ziek en overleed op 06/04/2002. Danzij de hulp en steun van familie en vrienden kon de zaak blijven voortgaan.

2003:
Dochter Els Dekens begon in bijberoep als zefstandige en nam 2 markten op zich samen met haar vriend Dirk Matton.

2005:
Els Dekens en Dirk Matton stapten in het huwelijksbootje en namen de zaak over op 01/04/2005.

2007:
Stopzetting slachten wegen verandering in de Europese Wetgeving waardoor een klein slachthuis zoals dat van ‘t Kippenhof moest voldoen aan de normen van de grote slachthuizen waar duizenden kippen per week geslacht werden. Dit was niet haalbaar.

Juli 2010:
Verhuis van ’t Kippenhof van de Zwartschaapstraat naar Ninoofse Steenweg 53 te Gooik . Dit is bij de woonst van Els en Dirk. Zo staan zij gemakkelijker en nog meer tot uw dienst.

Els en Dirk richtten zich meer op het commercialiseren van hun producten op de markten en thuis. Nu kan u hen wekelijks in de streek terug vinden met hun kippenkraam op een boerenmarkt of standplaats. Samen met de hulp van Etienne en de ouders van Dirk en een goede achterban vormen zij een sterk team dat probeert u de lekkerste kip aan ’t spit van het Pajottenland te serveren. Voor meer info zie verder onder de rubriek “Activiteit”.